ocieplanie dachówIzolacje z pianki zamknięto-komórkowej o gęstości 35-45 kg/m3  wykonujemy na dachach, posadzkach i stropach piwnic od wewnątrz w budynkach przemysłowych, magazynowych, inwentarskich i mieszkalnych. Z dużym powodzeniem rozwiązanie natryskowe wykorzystywane są do izolacji chłodni, kurników, pieczarkarni, hal i garaży.

Za pomocą tego materiału można wykonać izolację, która jest jednolita, bez spoin i łączeń oraz  pozbawiona  mostków termicznych. Pianka może zostać natryśnięta prawie na każde podłoże: beton, cegły, papę, blachę. Natrysk pianki może być wykonany na płaszczyzny o dowolnym stopniu nachylenia. Pozwala na uszczelnienie trudnych elementów dachu i posadzki. Pianką zamknięto-komórkową o średniej gęstości wykonujemy izolację posadzek, która doskonale ogranicza straty związane z eksploatacją ogrzewania podłogowego oraz eliminuje podlania wylewki pod izolację.

 

Bez tytułu

Takie rozwiązania możemy stosować  w termomodernizacji starych budynków oraz nowo budowanych. Przetwarzanie pianki przebiega w procesie  reakcji chemicznej dwóch komponentów starannie dobranych i przetwarzanych w ściśle określonej temperaturze, wilgotności powietrza z wykorzystaniem profesjonalnego dozownika do wytwarzania pianki. Tylko posiadanie odpowiednich umiejętności i wiedza oraz doświadczenia  gwarantuje otrzymanie izolacji o odpowiednich parametrach.

Wykonanie izolacji natryskowej  z pianki poliuretanowej pozwala podnieść skuteczność energetyczną budynku i zapewnia stabilną izolację.

Zalety wykonania izolacji natryskowej pianką od wewnątrz:

  • Szybkość aplikacji – do 800 m2 w ciągu dnia.
  • Izolacja termiczna stropu piwnic, posadzek i dachów oraz ścian.
  • Doskonałe uszczelnienie konstrukcji budowlanej.
  • Redukcja mostków termicznych.
  • Obniżenie kosztów klimatyzacji pomieszczeń i ogrzewania budynku.
  • Sprawdzona izolacja przeciw skropleniom.
  • Bezpieczna i trwała w użytkowaniu.

Artykuł opracowany przez firmę Termkon. Więcej informacji na temat ocieplanie dachów pianką PUR: http://termkon.pl/

 

 

Musisz byą zalogowany aby komentowaą.